Članek
Komentar: Zakaj mi je mar za Slovenijo?
Objavljeno Nov 21, 2021

Objavljamo zapis svetnika četrtne skupnosti Šiška in člana Slovenske demokratske stranke Igorja Prodanovića. V mesecu oktobra je s komentarjem Za vse Stevanoviće in Čordiće opisal  svojo izkušnjo kot prebivalca iz nekdanje Jugoslavije in o ponosu, da prebiva v Sloveniji. Tokrat je objavil nov zanimiv komentar z naslovom Zakaj mi je mar za Slovenijo?. Ali delite z njim podobno mnenje ali, je vaša odločitev.

Zakaj mi je mar za Slovenijo?

K zapisu me je spodbudila razprava poslanca SDS Franca Breznika, ki opisuje, kako sta z Eva Irgl povabila v parlament mamice, ki so stale na dežju z slepimi in slabovidnimi otroci, s solzami v očeh, v upanju, da jih bo kdo sprejel in jim prisluhnil.
Mamice, ki so stale pred parlamentom, niso stale tam zaradi sebe ali ker bi želele predčasne volitve. Niso stale tam in vpile mi smo oblast. Stale so pred parlamentom na dežju, s solznimi očmi, ker se je njim, predvsem pa njihovim otrokom zgodila krivica. Ker so jim socialno levi vzeli enega od dodatkov, ki jim je pripadal.

In takrat, ko so premražene mamice s slepimi in slabovidnimi otroci stale na dežju, ni imela SDS - Slovenska demokratska stranka v parlamentu večine. Takrat je bila na oblesti leva opcija.

Zakaj me je ta razprava tako ganila? Ravno zato, ker sem oče slabovidnega otroka in vem, koliko je potrebno borbe, potrpljenja in nenazadnje iznajdljivosti staršev, ki imamo slepe in slabovidne otrok. Ko se poskušamo prebiti skozi vso zakonodajo in predpise, da dobimo pomoč, ki jo naši otroci potrebujejo in jim pripada. Že brez borbe z državnim aparatom je dovolj hudo. Starši imamo že tako ogromno dela z našimi otroci, da postanejo odgovorne, odrasle in neodvisne osebe.

In po tej razpravi Franca Breznika sem pomislil in si rekel hvala bogu, da sem član SDS - Slovenska demokratska stranka, ki ima srce in dušo, ter se v njej združujemo člani, ki nam je Slovenija in njeni državljanke in državljani na prvem mestu.

Ponosen sem, da sem član SDS - Slovenska demokratska stranka, ki obravnava vse državljanke in državljane enakopravno, neglede na politično prepričanje, finančni položaj,... Ponosen sem, da sem del te velike družine, kjer delamo in gradimo Slovenijo za vsakega posameznika in ne dovolimo, da državo vodijo levi strici iz ozadja.

In nenazadnje, ker imamo najboljšega predsednika Janez Janša, ki že več kot 30 let dela in se trudi za Slovenijo, kljub temu, da so ga poskušali zlomiti. To jim ni in jim tudi ne bo uspelo.

Kot član SDS - Slovenska demokratska stranka in politik obljubljam, da so mi državljanke in državljani Slovenije na prvem mestu, ter dokler sem aktiven v politiki, bom delal za dobrobit vseh.

NAJ NAM BO DOBROTA V SRCU IN NAJ NAS DRUŽI LJUBEZEN DO NAŠE DOMOVINE.

Igor Prodanovič, uredil Luka Perš

#Naslovnica #Novice #Slovenija